Workshops Opatov

  • where Opatov
  • when 2019
  • design Veronika Indrová, Jiří Weinzettl
  • project Michal Hamada
  • photo Alexandra Timpau

The new workshop building, located in an agricultural compound on the periphery of Opatov, is designated mainly for service and maintenance of large agricultural wagons and machines. Facilities for employees of the whole compound, consisting of changing rooms, day room and sanitary facilities, are also part of the building. The architectural expression bears elements of the typical agricultural buildings in the surroundings, but at the same time the volume tailored for its primary usage. The white trapezoidal metal sheet cladding is similar to cladding of the neighbouring biogas plant. Structural element in a form of a truss beam creates a distinct linear skylight in the position of a roof ridge. The skylight and side walls are designed from translucent profiles, therefore the truss structure shows through.

  • úvod